Leningen samenvoegen, is dat interessant?

Je hebt enkele leningen en kredietkaarten lopen en je merkt dat je maandelijkse lasten te zwaar worden. Herkenbaar? Dan kan het samenvoegen van je leningen (om zo minder per maand af te betalen) een oplossing zijn. Quick Krediet bespreekt in deze blog zowel de pro’s als de contra’s van het centraliseren van leningen.

Is het interessant om mijn leningen samen te voegen?

Waarom niet?

Veel controle-instanties moedigen het centraliseren van leningen niet aan, want ze zien dit als een oplossing op korte termijn. De keerzijde van deze kredietvorm is namelijk dat je langer moet afbetalen en je in veel gevallen zelfs meer afbetaalt. Daarbij komt dat je bijvoorbeeld een goedkope financiering (bv. 1%) laat opnemen in het duurdere centralisatiekrediet (bv. 10%), waardoor je nog meer gaat betalen.

Waarom wel mijn leningen samenvoegen?

Als je in een financieel benarde situatie zit, is het nog altijd beter meer te betalen over een langere termijn, dan dat je opeens geen geld meer hebt om je leningen af te betalen. Zo vermijd je op het ‘negatieve luik’ van de Nationale Bank te belanden (zwarte lijst).

Informeer je correct

De slogan “Let op, geld lenen kost ook geld“ is verplicht, maar misschien nog het meest van toepassing op deze kredietvorm waarbij je jouw leningen centraliseert. Het is belangrijk dat je genoeg kennis opdoet over het samenvoegen van je leningen, zodat je alle voor- en nadelen goed kan inschatten. Quick krediet kan je deze noodzakelijke info geven, zodat je weldoordacht kan beslissen. Contacteer ons gerust of spring binnen op ons kantoor in Mechelen.      

Ben je geweigerd bij je bank? Doe gerust een kredietaanvraag bij Quick Krediet. Binnen de twee uur (tijdens de kantooruren) weet je of je aanvraag is aanvaard. Bij ons verloopt alles correct en veilig. Van een lening voor renovatie, vakantie, verhuis en auto tot centralisatie, geldreserve of om het even welk ander doel.

“LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.”